Start
Format

Vi arrangörer hoppas att the Rishi Maze ska kunna utvecklas till en kampanj och vi bygger därför redan från början ett format som vi tror att vi orkar göra roligt och hållbart över tid.

Vi kommer att börja med att göra 1-2 enkvällsevent per år. Formatet på dessa event kommer att vara en sorts krogkvällar på cantinan the Dead Womp rat på planeten Rishi.

Vi vill att cantinan ska kännas som en vilda västern saloon i Star Wars, fast i Star Wars fantastiska universum. The dead Womp rat ligger några mil ifrån det dominerande företaget Arrins närmaste anläggning och är en plats där anställda kan åka för att slappna av och komma bort från vardagens vedermödor.

Cantinan är också en plats tillräckligt långt bort ifrån lag och ordning och ära och redlighet för att solsystemets mer ljusskygga element ska trivas med att göra affärer här. Med Arrin Corps goda minne (till och med uppdrag enligt vissa rykten) så håller det galaktiska brottssyndikatet Crimson Dawn ordningen på plats och den som ställer till problem kommer sannolikt att råka riktigt illa ut.

Rishi-systemet ligger så långt ut i the Outer-rim så varken Imperiet eller rebellerna har tillräckliga resurser på plats för att kunna styra och ställa, utan måste förhålla sig till den lokala ordningen. Däremot så vet naturligtvis Arrin Corp att om man retar upp Imperiet tillräckligt så kommer man att slå till med en total övermakt.

Känslan av en osäker och spänd maktbalans både på lokal och på galaktisk nivå kommer därför att ligga tung över stämningen i cantinan.

Vi kommer att bygga våra intrigtrådar så att vissa går att lösa ut inom ramen för ett event medan andra är tänkta att vara i spel över längre tid. Naturligtvis så kommer vi att på olika sätt väva in händelser på galaktisk nivå ifrån Star Wars-filmer och serier. Vår målsättning är att alla deltagare som vill ha personliga intriger också kommer att få det.

Vi kommer att använda oss av the Holonet, en sorts TV-kanal som kommer att gå på skärmar i de miljöer vi lajvar i. Holonet kommer dels att förmedla nyheter i stort och smått, ha vissa inslag för att skapa stämning och naturligtvis så kommer det också att finnas vissa ledtrådar till hur man kan lösa vissa intriger.

Spelade karaktärer kommer också ha möjlighet att lämna tips till eller kanske till och med bli intervjuade av en Holonet-reporter under lajven.

Vi kommer också att testa ett format med möjlighet till rollspelande i grupper med en arrangör som spelledare mellan de faktiska lajven.

Det kan till exempel gå till så att en roll på ett lajv försöker sätta ihop ett team som ska undersöka en gammal ruin eller varför inte anfalla och försöka borda ett piratskeppskepp.

På lajvet avgörs hur teamet till slut kommer att se ut, sedan genomförs äventyret som ett rollspelsmoment under mellantiden för att sedan få konsekvenser för de inblandade och kanske också för ramhandlingen till nästa lajv.

Du kan läsa mer kring detta under system.
Start