Start
Vi vill skapa en möjlighet att kliva in i och uppleva Star Wars fantastiska värld genom lajv.

Vi vill skapa en möjlighet för dig som deltagare att gestalta karaktärer inspirerade av den rika lore som finns runt Star Wars. Här ska du för en stund kunna vara en prisjägare, smugglare, imperiesoldat eller varför inte en korthaj?

Här ska du för en stund kunna sitta och diskutera med andra kring vad du tycker om Imperiet och rebellerna, för och emot jedi-orden eller om den nya Incom T-16 faktiskt är något att ha.

Här ska du för en stund kunna få känna dig som en del av en galax långt, långt borta och de fantastiska äventyr som den kan erbjuda.

Rasism, sexism, diskriminering etc.

Vi vill erbjuda en trygg och säker kampanj att lajva i. Samtidigt vill vi att kampanjen ska kunna innehålla de kryddor som de inbyggda motsättningarna som finns i Star Wars universum medför.

I kampanjvärlden (eller off i samband med kampanjen) ska det därför absolut inte förekomma något spel på diskriminering på grund av kön eller sexuell läggning. I kampanjen kan det däremot förekomma en form av rasism, men inte mellan människor, utan i så fall mellan människor och droids och eventuella aliens som spelas i kampanjen.

När detta förekommer så gäller det att känna av så att spelet inte blir för hårt för övriga inblandade. Anledningen till att vi vill ge möjlighet till det här spelet är dels för att det är en integrerad del i Star Wars-mythosen samtidigt som det också fyller funktionen att belysa hur lätt vi som människor har att landa in i fullständigt vansinniga värderingar av våra medmänniskor.

På samma sätt kan det förekomma religiösa motsättningar i kampanjen, tex mellan den som tror på jedi/sith och den som till exempel tror på den lokala religionen på Rishi, eller bara helt enkelt inte tror på någonting alls.

Star Wars universum präglas av krig och orättvisor och spelet bygger ju till stor del på politiska och militära motsättningar. Detta kommer bitvis kunna leda till tufft spel. Samtidigt ska kampanjen erbjuda den där speciella känslan av Space-opera som är så speciellt för Star Wars.

Hur konflikter som inte kan lösas i vanligt spel ska hanteras kan du läsa mer under system. Vi vill inte ha våld inne i våra spelzoner om det inte är överenskommet mellan spelare och clearat med arr på förhand.

I Star Wars universum är slaveri ett utbrett fenomen och sannolikt har din karaktär en uppfattning om det. Alla kan fastna i slaveri, oaktat om man är människa eller alien. I Rishi-systemet förekommer det inte, då det ledande Arrin-bolaget istället använder droids.

Däremot är frågan ständigt närvarande. Tillhör du imperie-sidan eller något av de stora brottssyndikaten så har du antagligen kommit i kontakt med forced labour (Imperiet) eller rent slaveri (brottssyndikaten). Rebellsidan är stenhårt emot båda företeelserna.

Tillhör du Arrin-bolaget så kanske du är tydligt emot av moraliska eller ekonomiska skäl eller så funderar du på om det här kanske skulle kunna vara en lönsam utveckling för bolaget?

Känsla, konstnärlig vision, utseende, dräkter mm

Vi vill ha en känsla av vilda västern i rymden såsom den förmedlas i filmerna och serierna tex när scener utspelar sig på Tatooine, western möter post app som möter rymden/sci fi. En sliten high-tech/lo tech känsla där de allra flesta lever ett ganska hårt liv och där man återanvänder och lappar och lagar så länge det går. Så gärna en lite sliten och åldrad känsla över dräkter och utrustning.

Se gärna vår Pinterest-sida för inspiration till dräkter och roller.

Vi vill att lajvet ska vara snyggt och bjuda på rätt känsla för att alla deltagare och vi kommer också att lägga en hel del kraft och tid på rekvisita och själva spelplatsen. Dräkterna behöver inte vara HK eller 501 screen-accurate, men ska ändå klara vissa krav. Kolla med arr om du är osäker, vi hjälper gärna till med tips och tricks, Det kommer att vara möjligt att spela droid eller alien, men då kommer vi från arr att vara extra petiga med din utrustning.

För att kunna delta på lajvet behöver du inte sett alla Star Wars-filmer och serier, det räcker med att du kan det som står på hemsidan. Men vill du få rätt känsla rekommenderar vi att du tittar på exempelvis cantina-scenen från A new hope och för estetiken också serien Andor.
Start